beton waterdicht maken in de douche

Beton waterdicht maken in de douche

De douche is de ruimte in huis waar het meeste water wordt gebruikt. De muur, vloer en het plafond komen veel met water en vocht in aanraking. Hierdoor kan schimmelvorming ontstaan en komen er vieze plekken op muren en plafonds.

Beton waterdicht maken in de douche, alvorens u begint…

Een betonnen douche vloer (en eventueel de muren) moeten schoon, droog en vrij van schade zijn voordat u met het impregneren begint. Na het aanbrengen van 2 lagen Hydrablock Pro is het beton in de douche permanent waterdicht en kan de afwerking (tegels of verf), na minimaal 20 dagen uitharden aangebracht worden.

Lees meer over algemene voorbereiding impregneren →

Betonnen douchevloer waterdicht maken

Betonnen douchevloer waterdicht makenIn de douche wordt meestal een dekvloer of egalisatievloer gebruikt.

Lees meer over: dekvloer maken

Een dekvloer wordt gebruikt om met een geschikte vloerbedekking af te werken, maar tegenwoordig wordt de vloer ook “kaal” gehouden omdat het beton er zelf ook mooi uitziet.

 

Een dekvloer is van nature niet waterdicht. Het is daarom verstandig om de dekvloer in de douche eerst waterdicht te maken voor het afwerken.

Dekvloer / Betonvloer in de douche impregneren

Douchevloeren maakt u eenvoudig waterdicht met Hydrablock Pro, het milieuvriendelijke beton impregneermiddel. De eenvoud van het aanbrengen, in combinatie met de permanente waterdichting, maken deze behandeling tot een van de meest toegepaste systemen.

Betonnen muren in de douche waterdicht maken

Om ervoor te zorgen dat beton muren in de douche permanent waterdicht zijn, behandelt u ze op dezelfde wijze als betonnen vloeren. Hydrablock Pro beton impregneermiddel brengt u aan met een verfroller of lage drukspuit. Na 2 behandelingen zijn de douchewanden permanent waterdicht en beschermd tegen schimmels.

Afwerking van doucheruimtes

Voor het afwerken met tegels of verf is het van belang ervoor te zorgen dat de betonnen muren en vloeren waterdicht zijn. Dit voorkomt schade door water en zorgt voor een langere levensduur van de afwerking. Verf aangebracht op geïmpregneerde beton muren heeft een betere hechting en zal minder snel afbladderen.


Hydrablock Pro gebruiken in de douche

Deze beton sealer is een onzichtbaar, niet filmvormend impregneermiddel.betonnen bak waterdicht maken hydrablock beton impregneren beton impregneermiddel beton vloeistofdicht maken hydroblock vuil aanslag beton voorkomen betonnen terras waterdicht maken betonnen bak

 

Hydrablock Pro creëert een waterdicht membraan waardoor water penetratie wordt geblokkeerd. Hydrablock Pro verdicht en verhardt beton. Hierdoor is het zeer geschikt voor het waterdicht maken van douchewanden en douchevloeren.

Bekijk Hydrablock pro in de winkel →

Meer informatie over beton waterdicht maken →