impregneren beton steen hout voorbereiding

Voorbereiding en schoonmaken voor het impregneren van beton, steen, hout

De voorbereiding voor het impregneren van beton, steen en hout gaat eigenlijk op dezelfde manier. Hoewel er bij de verschillende materialen andere impregneermiddelen worden gebruikt, zijn de te nemen voorbereidende stappen vrijwel identiek. Hieronder vindt u de basis werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden voor u begint met het impregneren.

Het schoonmaken van beton, steen of hout

hout schoonmaken voor impregnerenHet lijkt een open deur, maar het reinigen van de ondergrond is een van de belangrijkste stappen voor het impregneren. Bij het impregneren worden er nano-moleculen gebruikt die diep in de micro poriën van het te behandelen materiaal gaan zitten.

Daarom is cruciaal om het impregneren optimaal te laten werken het oppervlak schoon en vet vrij is. Bij het impregneren van beton en steen is dit extra belangrijk, om zo de barrière tegen het water geheel gesloten te krijgen.

Reinigingsmiddelen voor het schoonmaken van beton, steen en hout

Schoonmaken van beton en steen

Voor het schoonmaken van beton en steen met normale vervuiling gebruik je Tergeo Pro Cleaner. Deze professionele beton, steen en metselwerk reiniger is speciaal ontwikkeld voor verwijderen van vervuiling zoals uitlaatgassen, straatvuil, verkeersvuil, algenaangroei, roet, etc. Voor het schoonmaken van  voegen, terrassen, bestrating en gevels.

Tergeo Pro Cleaner is bij uitstek geschikt voor het schoonmaken van beton, steen en metselwerk voor het impregneren.

Schoonmaken van hardnekkige vervuiling van beton en steen

Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken en vervuiling gebruik je Tergeo Power Cleaner. een geconcentreerd, veilig, krachtig, niet op zuur gebaseerd reinigingsmiddel. Uitermate geschikt voor sterk vervuilde oppervlakken. Deze allesreiniger van industriële kwaliteit is speciaal ontwikkeld om hardnekkige vlekken, vetten en vervuiling van beton, baksteen, metselwerken en hout te verwijderen.

Na het gebruik van Tergeo Power Cleaner is de ondergrond goed voorbereid voor het impregneren.

Verwijderen van cementsluiers en kalkuitslag

Voor het verwijderen van cementsluiers en kalkuitslag gebruik je Tergeo cementsluierverwijderaar, een professionele op zuur gebaseerd reinigingsmiddel dat speciaal is ontwikkeld om cementsluiers en kalkuitslag effectief te verwijderen. Verwijdert alle kalk-, cement- en beton sluiers.

Zorg bij het reinigen van voor de juiste lichaamsbescherming. Vooral bij het reinigen van schimmels is dit belangrijk omdat de sporen die vrij kunnen komen schadelijk zijn voor de gezondheid.

Meer informatie: Tergeo cementsluierverwijderaar

Repareren van de ondergrond voor impregneren

Als de ondergrond vrij is van verontreinigingen kan het oppervlak gerepareerd en geprepareerd worden. Vul eventuele scheuren en gaten op met een geschikt product voor beton, steen of hout.

Repareren van gevels

Bij het impregneren van gevels en metselwerk zijn het vooral de voegen die extra aandacht nodig hebben. De voegen die niet geïmpregneerd zijn zullen namelijk na verloop van tijd afbrokkelen door het aanwezige water en vries- en dooischade.

impregneren beton steen hout voorbereiding - beton repareren scheuren

Beton repareren van scheuren groter dan 1 mm

Repareren van beton

Bij beton gaat het om afgeschilferde stukjes en scheuren. Met name de scheurtjes groter dan 1 mm moeten eerst opgevuld worden, anders zal het beton niet geheel waterdicht worden. Hierdoor zal het water namelijk weer zijn weg naar binnen en naar buiten kunnen vinden. Scheuren kleiner dan 1 mm worden door het beton impregneermiddel gedicht.

Het impregneren van beton, steen en hout

Het impregneren van beton, steen en hout is met de impregneermiddelen van GreenSeal Solutions zeer eenvoudig. Afhankelijk van het oppervlak kun je de impregneermiddelen aanbrengen met kwast, verfroller of lage drukspuit.

Deze vochtbestrijdingsmiddelen zijn milieuvriendelijk op waterbasis en geheel transparant en geurloos. Hierdoor zijn extreme voorzorgsmaatregelen niet nodig. Handschoenen, oogbescherming en bedekkende kleding is alles wat je hoeft te gebruiken. Indien je een lage drukspuit gebruikt, zorg dan wel voor voldoende ventilatie, ook is een mondkapje dan aan te raden.

Let bij het impregneren van beton, hout en steen erop dat je nat op nat spuit. Zo ben je er zeker van dat het gehele oppervlak behandeld wordt. Muren en gevels altijd van beneden naar boven impregneren om het ‘druipen’ van het impregneermiddel te voorkomen.

Gebruik het juiste impregneermiddel

Gebruik voor het impregneren het juiste impregneermiddel. Onderstaande impregneermiddelen zijn milieuvriendelijk en ontwikkelend met de nieuwste nanotechnologie. Nano impregneermiddelen beschermen je materiaal op de best mogelijke manier.

  • Terrassen, bestrating, woonbeton, betontegels etc waterdicht maken doe je met Terraseal Pro
  • Gevels, steen, betonplaten, en metselwerk waterdicht maken doe je met Hydrastop Pro
  • Beton waterdicht maken in kelders, vijvers, betonnen bakken etc doe je met Hydrablock Pro
  • Houten schuttingen, vlonders, tuinhuisjes en buitenhout waterdicht maken doe je met Woodseal Pro
  • Betonnen werkbladen, betonvloeren, woonbeton waterdicht en olie-werend maken doe je het Countertop Pro
  • Cement waterdicht maken tijdens het productieproces doe je met de watervervanger Hydramix Pro

Vragen over het juiste product voor een project? Neem gerust contact met ons op, we helpen graag. Op werkdagen kun je altijd bellen of een bericht sturen met je specifieke vraag.