impregneren beton steen hout voorbereiding

Voorbereiding – Impregneren beton, steen, hout

De voorbereiding van het impregneren van beton, steen en hout gaat eigenlijk op dezelfde manier. Hoewel er bij de verschillende materialen andere impregneermiddelen worden gebruikt, zijn de te nemen voorbereidende stappen vrijwel identiek. Hieronder vindt u de basis werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden voor u begint met het impregneren.

Het reinigen van de ondergrond

hout schoonmaken voor impregnerenHet lijkt een open deur, maar het reinigen van de ondergrond is een van de belangrijkste stappen voor het impregneren van uw beton, steen of hout. Bij het impregneren worden er nano-moleculen gebruikt die diep in de micro poriën van het te behandelen materiaal gaan zitten.

 

Om het impregneren optimaal te laten werken is een schoon oppervlak cruciaal. Bij het impregneren van beton en steen is dit namelijk extra belangrijk, om zo de barrière tegen het water geheel gesloten te krijgen.

 

Zorg bij het reinigen van voor de juiste lichaamsbescherming. Vooral bij het reinigen van schimmels is dit belangrijk omdat de sporen die vrij kunnen komen schadelijk zijn voor de gezondheid.

Repareren van de ondergrond

Als de ondergrond vrij is van verontreinigingen kan het oppervlak gerepareerd en geprepareerd worden. Vul eventuele scheuren en gaten op met een geschikt product (voor beton, steen of hout).

Repareren van gevels

Bij het impregneren van gevels en metselwerk zijn het vooral de voegen die extra aandacht nodig hebben. De voegen die niet geïmpregneerd zijn zullen namelijk na verloop van tijd afbrokkelen door het aanwezige water en vries- en dooischade.

 

impregneren beton steen hout voorbereiding - beton repareren scheuren

Beton repareren van scheuren groter dan 1 mm

Repareren van beton

Bij beton gaat het om afgeschilferde stukjes en scheuren. Met name de scheurtjes groter dan 1 mm moeten eerst opgevuld worden, anders zal het beton niet geheel waterdicht worden. Hierdoor zal het water namelijk weer zijn weg naar binnen en naar buiten kunnen vinden. Scheuren kleiner dan 1 mm worden door het beton impregneermiddel gedicht.

Het impregneren van beton, steen en hout

Het impregneren van beton, steen en hout is, met de impregneermiddelen van GreenSeal Solutions zeer eenvoudig. Afhankelijk van het oppervlak kunt u de impregneermiddelen aanbrengen met kwast, verfroller of lage drukspuit.

 

Deze vochtbestrijdingsmiddelen zijn milieuvriendelijk op waterbasis en geheel transparant en geurloos. Hierdoor zijn extreme voorzorgsmaatregelen niet nodig. Handschoenen, oogbescherming en bedekkende kleding is alles wat u hoeft te gebruiken. Indien u een lage drukspuit gebruikt, zorg dan wel voor voldoende ventilatie, ook is een mondkapje dan aan te raden.

 

Let bij het impregneren van beton, hout en steen erop dat u nat op nat spuit. Zo bent u er zeker van dat het gehele oppervlak behandeld wordt. Muren en gevels altijd van beneden naar boven impregneren om het ‘druipen’ van het impregneermiddel te voorkomen.

Impregneermiddelen

Gebruik voor het impregneren het juiste impregneermiddel. Onderstaande impregeneermiddelen zijn milieuvriendelijk en ontwikkelend met de nieuwste nanotechnologie. Nano impregneermiddelen beschermen uw materiaal op de best mogelijke manier.