Bestrating en terrassen impregneren

Bestrating en terrassen hebben het door invloeden van buitenaf zwaar te verduren. Vorst, regen, belasting en micro-organismen (algen, mos, schimmels) veroorzaken verval van uw bestrating of terras. Natuursteen, tegels en betonnen bakstenen zijn kwetsbaar en worden snel vuil.

Bestrating en terrassen impregneren

Bestrating en terrassen impregneren zorgt ervoor dat het terras waterdicht en waterafstotend wordt. Hierdoor wordt de voedingsbodem voor algen, mos en schimmels grotendeels weggenomen. De waterafstotende eigenschappen zorgen er voor dat het terras ook niet meer verkleurt tijdens regenbuien. De bestrating of het terras wordt hiermee vuilwerend en makkelijker te reinigen.

Het impregneren van uw terras of bestrating is een eenvoudige klus dat veel onderhoud zal schelen.

Terras impregneren door vernevelen

Het impregneren kan eenvoudig met een lage drukspuit, maar ook met een kwast of roller. De lage drukspuit zorgt voor een evenwijdige verneveling en verspilt het minste product. Het is daarom onze favoriete manier van het impregneren van bestrating en terrassen.

Bestrating geimpregneerd en niet geimpregneerd, voorbereiding impregneren

Hoe bestrating en terrassen impregneren?

Zoals altijd begint het impregneren met schoonmaken (lees hiervoor onze algemene voorbereiding impregneren beton-steen-hout). Bij bestrating en terrassen zijn er afhankelijk van het soort terras dat u heeft, verschillende methodes voor.

Waterdicht maken van bestrating en terrassen met Terraseal Pro

Na het reinigen van het terras of bestrating kunt u beginnen met het waterdicht maken. Voor het impregneren van het terras adviseren wij het impregneermiddel Terraseal Pro.

Terraseal Pro brengt u in 1 tot maximal 2 lagen gelijkmatig aan (afhankelijk van de porositeit van de ondergrond). Zodra de stenen droog zijn kunt u er meteen overheen lopen. Na 24 uur is het volledig uitgehard en is uw terras waterdicht en waterafstotend. Terraseal Pro aanbrengen als er 24 uur geen regen wordt verwacht.

Terraseal Pro maakt beton, steen en keramiek waterdicht, sterk waterafstotend en vuilwerend en is te gebruiken op alle steenachtige materialen.

Lees meer over Terraseal Pro – bestrating en terras impregneermiddel →

terras impregneren met roller, bestrating impregneren en waterdicht maken