Bestrating en terrassen impregneren

Bestrating en terrassen hebben het door invloeden van buitenaf zwaar te verduren. Vorst, regen, belasting en micro-organismen (algen, mos, schimmels) veroorzaken verval van uw bestrating of terras. Natuursteen, tegels en betonnen bakstenen zijn kwetsbaar en worden snel vuil.

Bestrating en terrassen impregneren

Bestrating en terrassen impregneren zorgt ervoor dat het terras waterdicht en waterafstotend wordt. Hierdoor wordt de voedingsbodem voor algen, mos en schimmels grotendeels weggenomen. De waterafstotende eigenschappen zorgen er voor dat het terras ook niet meer verkleurt tijdens regenbuien. De bestrating of het terras wordt hiermee vuilwerend en makkelijker te reinigen.

steen bestrating alg mos schimmels voorkomen

Het impregneren van uw terras of bestrating is een eenvoudige klus dat veel onderhoudt zal schelen.

Het impregneren kan eenvoudig met een lage drukspray maar ook met een kwast of roller. De lage drukspray zorgt voor een evenwijdig verneveling en verspilt het minste product en is daarom onze favoriet bij het impregneren van bestrating en terrassen.

hoe bestrating en terrassen impregneren

Zoals altijd begint het impregneren met schoonmaken. (lees onze algemene voorbereiding impregneren beton-steen-hout)Bij bestrating en terrassen zijn hier verschillende methodes voor afhankelijk van het soort terras dat u heeft. Kies de voor u geschikte methode.

Waterdicht maken van bestrating en terrassen met Terraseal Pro

Na het reinigen van het terras of bestrating kunt u beginnen met het waterdicht maken. Voor het impregneren van het terras adviseren wij Terraseal Pro.

Terraseal Pro brengt u in 2 lagen evenwijdig aan. Zodra de stenen droog zijn kunt u er meteen overheen lopen. Na 24 uur is het volledig uitgehard en is uw terras waterdicht en waterafstotend. Terraseal Pro aanbrengen als er 24 uur geen regen wordt verwacht.

Terraseak Pro maakt beton, steen en keramiek waterdicht, sterk waterafstotend en vuilwerend en is te gebruiken op alle steenachtige materialen.

Lees meer over Terraseal Pro