Veelgestelde vragen over impregneren

Algemeen

Wanneer gebruikt u Hydrablock en wanneer Hydrastop?

Welk product u het best kunt gebruiken is afhankelijk van het te behandelen materiaal, de plaats van het materiaal en het gewenste effect. Waterdicht en waterafstotend zijn 2 verschillende dingen die ongeveer hetzelfde effect hebben.

Hydrablock maakt beton waterdicht door het verdichten van het beton waardoor de capillaire werking van het beton wordt voorkomen maar, afhankelijk van de porositeit van het beton is Hydrablock niet sterk waterafstotend.

Hydrastop maakt beton en steen waterdicht door het waterafstotend te maken. Hierdoor kan er geen water meer in het substraat trekken waardoor de capillaire werking wordt tegengegaan.

Hydrastop is daarom zeer geschikt om water en waterdruk van buitenaf (grond water en vocht doorslag) tegen te gaan. Hydrastop is geschikt voor het waterdicht maken van steen, gevels en terrassen om deze te beschermen tegen water dat er tegen aan komt van buiten/boven af.

Lees meer: Wanneer gebruik ik Hydrablock en wanneer Hydrastop? →

Een nat-op-nat applicatiemethode wordt aanbevolen bij het aanbrengen van penetrerende impregneermiddelen. Zo stimuleer je de penetratie zodat de ondergrond zoveel mogelijk absorbeert. Deze applicatiemethode verwijst naar het aanbrengen van een tweede laag terwijl de eerste laag nog nat is.

Je kunt over eerste natte laag lopen om een ​​tweede laag aan te brengen. Omdat penetrerende impregneermiddelen niet filmvormend zijn, zullen er geen voetafdrukken achterblijven als het product volledig is uitgehard.

Betonblokken kunnen waterdicht gemaakt worden met Hydrablock Pro. Hydrablock dringt diep in de poriën van de betonblokken, eenmaal uitgehard is het beton permanent waterdicht en beschermd tegen waterinsijpeling, optrekkend vocht, uitbloeiing, waterdamp en radongas.

Bij betonblokken impregneren zijn er meerdere behandelingen nodig. Bij gewoon (gestort) beton zijn er minimaal 2 behandelingen met Hydrablock nodig. Bij betonblokken zijn er 3 a 4 behandelingen nodig afhankelijk van de porositeit.

Ja, Hydrablock Pro kan worden aangebracht op betonvloeren die handdroog zijn. Handdroog betekent dat als je je hand op het beton legt en vervolgens weghaalt, je hand droog blijft. Als de betonvloer handdroog is, kun je de vloer impregneren met Hydrablock.

Voor een terras van gestempeld beton raden wij Terraseal Pro aan. Terraseal maakt steen en beton waterdicht, waterafstotend en vuil werend.

Om een betonnen balkon mos, alg, schimmel en vuilafstotend te maken gebruikt u Terraseal Pro. Terraseal sluit de poriën en voorkomt vochtindringing, en help zo vuil en organische aanslag te verminderen.

De ondergrond dient schoon, droog en vrij van organische aanslag te zijn voor het impregneren. Wanneer dit niet het geval is raden wij aan eerst Tergeo Pro te gebruiken voordat u begint met het impregneren van het betonnen balkon.

Met Tergeo Pro kun je beton reinigen. Laat de Tergeo Cleaner 10 tot 20 minuten intrekken voordat je gaat schrobben. Gebruik daarna een harde bezem of borstel om te schrobben (geen staal gebruiken). Het reinigingsmiddel moet vochtig blijven, dus je kunt het tussendoor benevelen met water. Spoel het beton goed af met een tuinslang of een lage drukspuit.

Na het reinigen is je beton meteen klaar voor een impregneerbehandeling naar keuze. Benieuwd welk impregneermiddel geschikt is voor jouw beton?

Bekijk het beton impregneren productassortiment →

Om een waterloop, van binnen uit waterdicht te maken gebruikt u Hydrablock Pro. Afhankelijk van de porositeit van het beton van de waterloop kunnen er meer dan 2 behandelingen nodig zijn. Mocht de buitenkant ook waterdicht en waterafstotend moeten worden dan kan aan de buitenkant het best Hydrastop Pro gebruikt worden.

Last hebben van doordringend grondwater bij een betonnen keldervloer kan verholpen worden met Hydrablock Pro. Hydrablock verdicht en verhardt het beton. Nadat de betonnen vloer met Hydrablock behandeld is zal deze volledig en permanent waterdicht zijn.

Nee materialen die reeds waterdicht of behandeld zijn kunnen niet geïmpregneerd worden met impregneermiddelen. Impregneermiddelen moeten reageren met een minerale ondergrond om zo de reactie aan te kunnen gaan met het steen of beton. Behandelen van reeds geïmpregneerde materialen kan een witte waas of vlekken geven die moeilijk te verwijderen zijn.

Om een betonnen vijver waterdicht te maken is het aan te raden om deze te behandelen met een combinatie van Hydrablock Pro en Hydrastop Pro. Deze gecombineerde behandeling zorgt voor een dubbele bescherming. Indringen van water is hierna niet meer mogelijk.

Hydrablock

Met 1 liter Hydrablock Pro kan 8m2 beton behandeld worden. Er zijn echter minimaal 2 lagen nodig dus met 1 liter Hydrablock kan 4 m2 effectief waterdicht gemaakt worden.

Hydrablock Pro kan aangebracht worden als de ondergrond minder als 4% vocht bevat. handdroog mag wel maar nat niet.

handdroog houd in dat als je je hand op het beton legt en er vanaf haalt je hand droog is. Als de betonvloer handdroog is dan kan je de vloer impregneren met Hydrablock.

Om het vers gestorte beton waterdicht te maken met Hydrablock Pro moet het beton geheel uitgehard en droog zijn. Gemiddeld tussen de 14 en 28 dagen laten uitharden voor het impregneren.

Beton dat waterdicht gemaakt is met Hydrablock Pro kan afgewerkt worden met verf, behang of tegels. Bij oud beton is het mogelijk dat er vuil in het beton is opgehoopt. Dit wordt er uit gedrukt door Hydrablock. Laat daarom eerst het behandelde beton minimaal 2 weken uitharden voor het aanbrengen van een eindafwerking.

Nee Hydrablock Pro moet in de minerale ondergrond kunnen trekken om te reageren met het steen of beton. Verf, olie en vetten kunnen de reactie negatief beïnvloeden waardoor optimale werking niet gegarandeerd kan worden.

Hydrablock Pro is 12 maanden houdbaar in een donkere ruimte waar het niet vriest. Na deze periode wil het niet zeggen dat Hydrablock niet meer werkt maar zal de werking gecontroleerd moeten worden.

Nee, Hydrablock Pro is op waterbasis, niet giftig en 100% mens- en milieuvriendelijk. Grondwater of ander water wat in aanraking komt met Hydrablock ondervindt hier geen nadelig effect van.

Ja, Hydrablock Pro is geschikt om een stenen vijver permanent waterdicht te maken. Wij adviseren om, Na de behandeling met Hydrablock de vijver tevens te behandelen met Hydrastop Pro. Hierdoor wordt een dubbel membraan gecreëerd en wordt de vijver ook sterk waterafstotend. Het dubbele membraan  help tevens om vuil en organische aangroei te voorkomen.

Ja, een betonnen waterput kan waterdicht gemaakt worden met Hydrablock Pro. De waterput dient schoon en droog te zijn voor het aanbrengen van Hydrablock. Het schoonmaken van de waterput adviseren wij om met Tergeo Pro te doen. Bij oud of poreus beton kunnen meer dan 2 applicaties nodig zijn.

Wij adviseren om, Na de behandeling met Hydrablock de waterput tevens te behandelen met Hydrastop Pro. Hierdoor wordt een dubbel membraan gecreëerd en wordt de waterput ook sterk waterafstotend. Het dubbele membraan  help tevens om vuil en organische aangroei te voorkomen.

Het beton dient geheel uitgehard te zijn voor het aanbrengen van Hydrablock Pro. Gemiddeld duurt dit 14 tot 28 dagen. Het oppervlakte vochtgehalte van het beton mag niet meer dan 4% bedragen op het moment van toepassing.

Hydramix

Dit ligt geheel aan wat voor cement, beton, voegmortel of specie u wenst te gebruiken. Hydramix Pro vervangt water in het productieproces. Volg de gebruiksaanwijzing op van het gekozen product en vervang de aanbevolen hoeveelheid water met Hydramix.

Hydramix Pro is minimaal 12 maanden houdbaar onder de juiste omstandigheden. Na deze periode wil het niet zeggen dat Hydramix niet meer werkt maar zal de werking gecontroleerd moeten worden.

Ja, Hydramix Pro is speciaal ontwikkeld voor het door en door waterdicht maken van cement.

Hydramix Pro is geschikt om gebruikt te worden in alle ruimtes. Het beton zal van binnenuit waterdicht worden. de vloer kan zonder problemen doorlopen tot in de douche. Echter waterdicht en waterafstotend zijn 2 verschillende dingen. Hydramix Pro maakt wel waterdicht maar niet sterk waterafstotend. Daarom adviseren wij het oppervlak ook waterafstotend te maken door, na de uitharding het beton te behandelen met Terraseal Pro. Terraseal Pro zal het oppervlak sterk waterafstotend maken waardoor water er in parels vanaf zal lopen.

Jazeker, Hydramix Pro zal het aanrechtblad volledig waterdicht maken. Tevens zal de curing egaler en sneller verlopen. Het daarna aanbrengen van Countertop Pro maakt het blad tevens waterafstotend en olie werend.

Reeds bestaande betonnen aanrechtbladen kunnen waterdicht, waterafstotend en olie werend gemaakt worden met Countertop Pro.

Hydrastop

Met 1 liter Hydrastop Pro kan 6 tot 8 vierkante meter behandelt worden. Variatie in textuur en porositeit van de ondergrond kunnen de dekking en prestatie beïnvloeden.

Hydrastop Pro is ongeopend 12 maanden houdbaar, na opening is Hydrastop 6 maanden houdbaar. Hydrastop dient vorstvrij bewaard te worden.

Ja, een finish met Hydrastop Pro op een oppervlak wat reeds is behandeld met Hydrablock Pro vormt de perfecte totaal behandeling.

Ja, met Hydrastop Pro is het mogelijk verf op waterbasis (acrylverf of latexverf) waterdicht te maken. Voeg hiervoor 20% Hydrastop toe aan de verf.

De exacte duur van de werking van Hydrastop Pro hangt af van de omgevingsomstandigheden en belasting. Over het algemeen ligt de werking gemiddeld tussen de 8 en 10 jaar. Dankzij de unieke formule is Hydrastop volledig biologisch afbreekbaar. Na deze periode kun je een nieuwe behandeling met Hydrastop toepassen.

Nee Hydrastop Pro is een eindafwerking en is niet overschilderbaar.

De exacte werking van Hydrastop Pro is afhankelijk van de omstandigheden van de omgeving en belasting. Gemiddeld ligt de werking rond de 8 a 10 jaar. Door de unieke formule is Hydrastop namelijk volledig biologisch afbreekbaar. Hierna kun je een nieuwe behandeling met Hydrastop toepassen om de gevel weer te beschermen.

Hydrastop Pro wordt aangebracht in één applicatie. Na het drogen zal Hydrastop worden afgestoten (omdat het oppervlak dan reeds waterafstotend is). Het is daarom niet aan te raden om Hydrastop meerdere keren aan te brengen, aangezien dit kan resulteren in een witte waas bij twee lagen.

Paintseal

Aan de te behandelen (waterbasis) verf of beits dient slechts 3wt% Paintseal Pro te worden toegevoegd om deze waterafstotend te maken.

Paintseal Pro Verf of beits
100 ml 3,3 kg
250 ml 8,3 kg
500 ml 16,6 kg
1000 ml 33,3 kg
2500 ml 83,3 kg

Paintseal Pro soortelijk gewicht = 1g/cm3

Elke watergedragen verf of beits kunt u behandelen met Painseal Pro.

Paintseal Pro is uitermate geschikt om schimmel te helpen voorkomen. Zorg dat eventuele bestaande schimmel eerst verwijderd wordt alvorens er een verse laag verf – gemengd met Painseal Pro – aangebracht wordt.

Woodseal

Met 1 liter Woodseal Pro kan circa 6m2 tot 8m2 hout behandeld worden. Bij poreus of verweerd hout kan het mogelijk zijn dat je een 2e laag aan moet brengen. Dit doe je zolang het hout nog nat is. Blijf Woodseal aanbrengen tot het hout verzadigd is. Overtollig product het hout inwerken met een kwast. Eventueel teveel aangebracht product na 10 minuten intrekken verwijderen.

Woodseal Pro is ongeopend 12 maanden houdbaar in de juiste omstandigheden. Na deze periode wil het niet zeggen dat Woodseal niet meer werkt maar zal de werking gecontroleerd moeten worden.

Woodseal Pro is een transparante impregneermiddel en kan de natuurlijke schoonheid van het hout benadrukken.

Woodseal Pro heeft geen UV filter maar zal het natuurlijke vergrijzingsproces evenwijdiger laten verlopen.

Een rieten dak impregneren met Woodseal Pro zal er voor zorgen dat de levensduur aanzienlijk verlengt wordt. Woodseal werkt bovendien ook brandvertragend, wel zo veilig.

Er zal eerst verwering plaats moeten vinden voor het behandelen met Woodseal Pro bijv. een oude schuur die een tijd geleden gebeitst is kan je impregneren met Woodseal. Als je nog niet gebeitst hebt maar dat van plan bent kan je overwegen Paintseal Pro aan de beits toe te voegen. Paintseal zal de waterafstotende eigenschappen toevoegen aan de beits en de hechting verbeteren.

Woodseal kan niet toegepast worden op geverfd hout.

Woodseal Pro werkt brandvertragend maar niet brand dovend. De brand zal zich minder snel verspreiden.

Hout dat behandeld is met Woodseal Pro kan indien gewenst afgewerkt worden met verf, beits of lak. Voordat deze afwerkingen wordt aangebracht is het belangrijk dat er enige verwering heeft plaatsgevonden, zodat de emulgatoren die in de nanocoating aanwezig zijn van het hout zijn gespoeld.

Ja, aangezien Woodseal Pro geen film vormt kan hout na het impregneren verlijmd worden. De hechting van het geimpregneerde hout met de lijm of kit zal prima zijn.

Woodseal Pro word niet geadviseerd voor het water dichtmaken van meubels in de badkamer. Woodseal is vooral geschikt om buitenhout waterafstotend te maken.

Woodseal Pro is waterafstotend maar niet oliewerend en zal bijv. wijn en koffie vlekken niet kunnen tegen houden. Woodseal wordt daarom niet geadviseerd om te gebruiken op salontafels.