Veelgestelde vragen

Algemeen

Wanneer gebruik ik Hydrablock en wanneer Hydrastop?

Wanneer gebruikt u Hydrablock en wanneer Hydrastop?

Welk product u het best kunt gebruiken is afhankelijk van het te behandelen materiaal, de plaats van het materiaal en het gewenste effect. Waterdicht en waterafstotend zijn 2 verschillende dingen die ongeveer hetzelfde effect hebben.

Hydrablock maakt beton waterdicht door het verdichten van het beton waardoor de capillaire werking van het beton wordt voorkomen maar, afhankelijk van de porositeit van het beton is Hydrablock niet sterk waterafstotend.

Hydrastop maakt beton en steen waterdicht door het waterafstotend te maken. Hierdoor kan er geen water meer in het substraat trekken waardoor de capillaire werking wordt tegengegaan.

Hydrastop is daarom zeer geschikt om water en waterdruk van buitenaf (grond water en vocht doorslag) tegen te gaan. Hydrastop is geschikt voor het waterdicht maken van steen, gevels en terrassen om deze te beschermen tegen water dat er tegen aan komt van buiten/boven af.

Lees meer: Wanneer gebruik ik Hydrablock en wanneer Hydrastop? →

Mijn keldermuur bestaat uit holle betonblokken. Op bepaalde plekken wordt de muur nat. Er kan alleen van binnenuit de kelder iets aan gedaan worden. Welk product raadt u aan?

De betonblokken kunnen waterdicht gemaakt worden met Hydrablock. Hydrablock dringt diep in de betonblokken door en zal het poreuze beton permanent waterdicht maken.

Mijn keldervloer blijft nat. Kan ik mijn keldervloer waterdicht maken met Hydrablock?

Ja, Hydrablock kan aangebracht worden op oppervlakken die handdroog zijn. Nadat Hydrablock uitgehard is kan het water niet meer door de keldervloer heen komen.

Mijn terras bestaat uit gestempeld beton. Kan ik mijn terras waterdicht maken met een Hydrablock?

Een terras met gestempeld beton kan waterdicht gemaakt worden met Hydrablock.

Mijn betonnen balkon zit onder de mos en schimmel. Hoe kan ik dit het best behandelen?

Om een betonnen balkon mos, alg, schimmel en vuilafstotend te maken gebruikt u Hydrablock. Hydrablock sluit de poriën en voorkomt vochtindringing, vuil en organische aanslag. Hydrablock maakt het betonnen balkon permanent waterdicht.

Ik heb een waterloop van beton en wil deze graag waterdicht maken, welk product heb ik nodig?

Om een waterloop waterdicht te maken gebruikt u Hydrablock. Hydrablock is afdoende en zal het cement permanent waterdicht maken. Mochten er kleine scheurtjes in zitten dan kan je een dunne laag cement aanbrengen dat aangemaakt is met Hydramix. Hydramix maakt cement en beton van binnenuit waterdicht.

Ik heb een keldervloer van gewoon beton. De laatste jaren heb ik last van grondwater, kan ik hier Hydrablock voor gebruiken?

Een keldervloer kan met Hydrablock waterdicht gemaakt worden. Dit is een veel gebruikte toepassing van Hydrablock.

Kan Hydramix Pro ook gebruikt worden voor de vloer in mijn badkamer? De vloer moet doorlopen tot in de douche.

Hydramix is geschikt om gebruikt te worden in alle ruimtes. Het beton zal van binnenuit door en door waterdicht worden en kan zonder problemen doorlopen tot in de douche.

Om het oppervlak ook sterk vuil- en waterafstotend te maken adviseren wij een ook een behandeling met Hydrastop.

Wij hebben een vijver van beton gemaakt alleen is de bak ergens lek. Is dit met Hydrablock op te lossen?

Als de betonnen vijver geen mechanische fouten heeft (scheuren en kieren) dan kan een betonnen vijver waterdicht gemaakt worden met Hydrablock.

Eventuele scheuren of kieren dient u eerst te repareren alvorens Hydrablock toe te passen.

Ik wil mijn steigerhouten meubels het hele jaar buiten laten staan zodat het een beetje vergrijsd. Kan ik Woodseal gebruiken om het steigerhout te impregneren?

Woodseal Pro is transparant en voorkomt niet dat het steigerhout of de steigerhouten meubels vergrijzen door UV straling. Wel helpt Woodseal Pro om dit natuurlijke vergrijzingsproces egaler te laten verlopen.

Hydrablock

Hoeveel Hydrablock heb ik nodig?

1 liter Hydrablock is voldoende voor het aanbrengen van twee lagen op 4m2.

Kan Hydrablock op een vochtige ondergrond worden aangebracht?

Het te behandelen oppervlak dient handdroog te zijn. Het oppervlak mag dus vochtig zijn maar niet nat.

Kan Hydrablock Pro op vers gestort beton worden aangebracht?

Zodra het beton voldoende is uitgehard zodat er weer over gelopen kan worden kan het betonnen oppervlak met Hydrablock worden behandeld. Hydrablock zal het curingproces egaler laten verlopen.

Kan ik beton behandeld met Hydrablock verven?

Een oppervlak wat met Hydrablock Pro behandeld is kan afgewerkt worden met elke finish, dus ook verf. Dit kan na ± 8 weken, zodra Hydrablock volledig is uitgehard /  gedroogd. De verf hecht zich 3 maal beter op een oppervlak behandeld met Hydrablock.

Wat is de houdbaarheid van Hydrablock

Hydrablock is ongeopend 24 maanden houdbaar, na opening is Hydrablock 12 maanden houdbaar. Hydrablock dient vorstvrij bewaard te worden.

Is Hydrablock schadelijk voor het grondwater?

Nee, Hydrablock is op waterbasis, niet giftig en 100% mens- en milieuvriendelijk. Grondwater of ander water wat in aanraking komt met Hydrablock ondervindt hier geen nadelig effect van.

Kan Hydrablock op een stenen vijver worden toegepast?

Ja, Hydrablock is bij uitstek geschikt op een stenen vijver permanent waterdicht te maken. Zodra Hydrablock is uitgehard en er geen alkali meer uit het steen geduwd wordt, kan de vijver worden gevuld met water.

Ik heb een betonnen waterput die het regenwater opvangt maar die lekt. Kan ik die waterdicht maken met Hydrablock?

Ja een betonnen waterput kan permanent waterdicht gemaakt worden met Hydrablock.

Hydramix

Hoeveel Hydramix heb ik nodig?

Hydramix vervangt water in het mengproces van cement, mortel of specie. Houd de applicatie instructie van het te verwerken product aan.

Ik wil een waterdichte cementdekvloer. Kan ik Hydramix hiervoor gebruiken?

Ja, Hydramix is speciaal ontwikkeld voor het door en door waterdicht maken van cement.

Kan Hydramix Pro ook gebruikt worden voor de vloer in mijn badkamer? De vloer moet doorlopen tot in de douche.

Hydramix is geschikt om gebruikt te worden in alle ruimtes. Het beton zal van binnenuit door en door waterdicht worden, de vloer kan zonder problemen doorlopen tot in de douche.

Kan ik een nog te storten aanrechtblad waterdicht maken met Hydramix?

Jazeker, Hydramix zal het aanrechtblad volledig waterdicht maken. Tevens zal de curing egaler en sneller verlopen. Het daarna aanbrengen van Hydrastop Pro maakt het blad tevens waterafstotend.

Reeds bestaande betonnen aanrechtbladen kunnen waterdicht en waterafstotend gemaakt worden met Hydrastop Pro.

Hydrastop

Hoeveel Hydrastop heb ik nodig?

1 liter Hydrastop is voldoende voor het behandelen van 8m2. Er dient slechts 1 laag Hydrastop te worden aangebracht.

Wat is de houdbaarheid van Hydrastop

Hydrastop is ongeopend 12 maanden houdbaar, na opening is Hydrastop 6 maanden houdbaar. Hydrastop dient vorstvrij bewaard te worden.

Kan Hydrastop over Hydrablock aangebracht worden?

Ja, een finish met Hydrastop op een oppervlak wat reeds is behandeld met Hydrablock vormt de perfecte totaal behandeling.

Kan ik Hydrastop mengen met verf

Ja, met Hydrastop is het mogelijk verf op waterbasis (acrylverf of latexverf) waterdicht te maken. Voeg hiervoor 20% Hydrastop toe aan de verf.

Wat is de werkingsduur van Hydrastop?

De exacte werking van Hydrastop is afhankelijk van de omstandigheden van de omgeving en belasting. Gemiddeld ligt de werking rond de 8 a 10 jaar. Door de unieke formule is Hydrastop namelijk volledig biologisch afbreekbaar. Hierna kunt u een nieuwe behandeling met Hydrastop toepassen.

Paintseal

Hoeveel Paintseal heb ik nodig?

Aan de te behandelen (waterbasis) verf of beits dient slechts 3wt% Paintseal Pro te worden toegevoegd om deze waterafstotend te maken.

Paintseal Pro Verf of beits
100 ml 3,3 kg
250 ml 8,3 kg
500 ml 16,6 kg
1000 ml 33,3 kg
2500 ml 83,3 kg

Paintseal Pro soortelijk gewicht = 1g/cm3

Welke verf of beits is geschikt voor toevoeging met Paintseal?

Elke watergedragen verf of beits kunt u behandelen met Painseal Pro.

Is Paintseal geschikt om een badkamer schimmelwerend te maken?

Paintseal Pro is uitermate geschikt om schimmel te helpen voorkomen. Zorg dat eventuele bestaande schimmel eerst verwijderd wordt alvorens er een verse laag verf – gemengd met Painseal Pro – aangebracht wordt.

Woodseal

Hoeveel Woodseal heb ik nodig?

Met 1 liter Woodseal kan circa 8m2 hout behandeld worden. Er is slechts 1 laag nodig. Bij poreus of verweerd hout kan het mogelijk zijn dat u een 2 laag aan moet brengen. Dit doet u 20 minuten na het aanbrengen van de eerste laag. Na 20 minuten overtollig product verwijderen met een niet pluizende doek.

Wat is de werkingsduur van Woodseal?

De exacte werking van Woodseal is afhankelijk van de omstandigheden van de omgeving en belasting. Gemiddeld ligt de werking rond de 17 jaar. Door de unieke formule is Woodseal namelijk volledig biologisch afbreekbaar. Hierna kunt u een nieuwe behandeling met Woodseal toepassen.

Kan ik mijn rieten dak met Woodseal behandelen?

Ja, Woodseal is uitermate geschikt om rieten daken te behandelen. De levensduur van het riet wordt hiermee aanzienlijk verlengd, wel 7 maal! Woodseal werkt bovendien brandvertragend, wel zo veilig.

Kan Woodseal toegepast worden op gebeitst hout?

Nee, Woodseal kan niet op gebeitst hout worden aangebracht omdat dit de penetratie van het impregneermiddel belemmert. Na enige verwering van hout behandeld met Woodseal Pro, kan er wel een beits (niet watergedragen) over Woodseal heen aangebracht worden.

Is Woodseal toe te passen op pas geverfd hout?

Woodseal kan niet aangebracht worden op reeds geverfd hout.

Is Woodseal te gebruiken als bescherming tegen brand?

Ja, Woodseal werkt brandvertragend. Dit houdt in dat bij brand de vlammen zullen doven. Mogelijk kunnen er wel schroeiplekken ontstaan.

Beschermt Woodseal tegen weekmakers (gassen) in hout?

Ja, Woodseal is bij uitstek geschikt om hout te behandelen tegen de uitstoot van weekmakers (gassen). Deze gassen kunnen een nadelige invloed hebben op onder andere de groei van planten. Door het hout te behandelen met Woodseal heeft u een milieuvriendelijke oplossing voor een gezonde leefomgeving van flora en fauna.

Stopt Woodseal Pro de natuurlijke vergrijzing van hout?

Nee, Woodseal Pro voorkomt het vergrijzen van hout niet omdat dit veroorzaakt wordt door UV straling. Woodseal Pro is transparant voor UV straling. Woodseal Pro helpt wel het natuurlijke vergrijzing effect egaal te laten verlopen.

Laat Woodseal een glimmende laag achter op het hout?

Nee Woodseal is een transparant impregneermiddel en behoudt de natuurlijke schoonheid van het hout.

Is Woodseal geschikt om een hardhouten tuinbanken te behandelen?

Ja, Woodseal is speciaal ontwikkeld voor buitenhout en uitermate geschikt om hardhouten meubels waterdicht te maken.

Hoeveel lagen Woodseal moet ik aanbrengen op eikenhout?

Woodseal Pro dient in 1 laag te worden aangebracht. Als het er helemaal intrekt kan het (direct) nogmaals worden aangebracht met een spons of doekje. Dit zorgt ervoor dat het impregneermiddel er goed in kan trekken en er geen overtollig product op het eikenhout blijft liggen.

Hoe vaak moet ik een behandeling met Woodseal herhalen?

De behandeling dient 1 x per 10 tot 17 jaar opnieuw herhaald te worden, afhankelijk van de belasting van het materiaal (bijvoorbeeld: steiger na 8 jaar, schutting na 17 jaar).

Is kops hout ook voldoende beschermd?

De kopse kant van het hout bij voorkeur 30 seconden onderdompelen in Woodseal. Als dit niet mogelijk is, dan aanbrengen totdat het hout verzadigd is. De kopse kant is hiermee ook beschermd.

Wat is de invloed van Woodseal op het uiterlijk van hout?

Woodseal is transparant maar zal in sommige gevallen de nerf van het hout accentueren. We adviseren dan ook om een proefstukje te maken om het gewenste effect op uw specifieke hout te beoordelen.

Kan er ooit nog een andere afwerklaag op het hout als er eenmaal een Woodseal nanocoating op zit, bijv. olie, lak?

Hout dat behandeld is met Woodseal kan indien gewenst afgewerkt worden met verf, beits of lak. Voordat deze afwerkingen wordt aangebracht is het belangrijk dat er enige verwering heeft plaatsgevonden, zodat de emulgatoren die in de nanocoating aanwezig zijn van het hout zijn gespoeld.

Hoe lang kan een geopende verpakking Woodseal nog gebruikt worden?

Ongeopend is Woodseal 2 jaar houdbaar, geopend 1 jaar.

Kan hout na behandeling met Woodseal Pro nog verlijmd worden of met montagekit gemonteerd worden?

Ja, aangezien Woodseal Pro geen film vormt kan hout na het impregneren verlijmd worden. De hechting van het geimpregneerde hout met de lijm of kit zal prima zijn.