steigerhout behandelen en mpregneren - Woodseal Pro

Steigerhout behandelen en impregneren

Zelf impregneren van steigerhout

Het zelf impregneren van steigerhout biedt vele voordelen ten opzichte van andere hout behandelingen. Zo kan het niet lamineren, schilferen of afbladderen. Met als gevolg dat er geen vuil en ongedierte onder kan kruipen. Aanbrengen is zeer eenvoudig, en de behandeling is snel, effectief en werkt uitzonderlijk lang.

Steigerhout impregneren met Woodseal Pro

Door steigerhout te impregneren met Woodseal Pro hout impregneermiddel wordt het hout waterdicht en waterafstotend. Hierdoor wordt de waterindringing sterk vermindert. Dit heeft tot gevolg dat het hout vuil- en vlekwerend wordt, en tevens de aanslag van algen en schimmels helpt te voorkomen.

Waarom steigerhout behandelen en impregneren?

Onbehandeld steigerhout neemt veel water op en zal last krijgen van verschillende problemen zoals; kromtrekken, schimmel, algen en ongedierte. In de winter zal het vorstschade oplopen. Waardoor het hout zal gaan splijten en splinteren.

Behandelen van steigerhout is dus een must om vroegtijdig verval te voorkomen en zo de levensduur van het hout te verlengen.

Steigerhout behandelen tegen vocht

Wanneer het steigerhout vochtig is hebben micro-organismen (mos, alg en schimmels) een voedingsbodem om zich te nestelen.

steigerhout behandelen tegen schimmel rot mos algen

Vocht zal al snel zorgen voor schimmel, algen en zelfs houtrot.

Zodra steigerhout nat of vochtig is begint de vorming van mos en algen vrijwel direct. In het begin is dit moeilijk te zien, maar het steigerhout zal binnen de kortste keren groen en glad worden.

Steigerhout behandelen voorkomt vuil en vlekken

Door steigerhout te behandelen met Woodseal Pro houtimpregneermiddel wordt de levensduur van het hout verlengd. Doordat vocht, vuil en micro-organismen geen vat meer hebben op het steigerhout, wordt het verouderingsproces, vlekken en verval tegengegaan.

Steigerhout behandelen tegen mos, algen en schimmels

steigerhout behandelen tegen mos algen

Steigerhout behandelen tegen mos en algen

Afgezien van het esthetische aspect zorgen mos en algen voor snelle veroudering van steigerhout. Steigerhout behandelen en impregneren zal het hout verduurzamen en de groei van mos, algen en schimmels tegengaan.

Transparant steigerhout behandelen

Transparant impregneren van steigerhout is mogelijk met Woodseal Pro. Deze nieuwe generatie hout impregneermiddel, zorgt voor een sterk waterafstotend oppervlak met transparante coating.

Voordelen Woodseal Pro

Woodseal Pro beschermt hout uitzonderlijk lang (tot wel 17 jaar). Het is sterk hydrofoob waardoor water er in parels vanaf zal lopen. Door het zichtbare parelende effect bent u er zeker van dat het hout langdurig en goed beschermd is.
steigerhout impregneren, steigerhout behandelen
Woodseal Pro eigenschappen:

  • Transparant, het hout behoudt zijn natuurlijke schoonheid
  • Trekt in het hout, geen filmvorming
  • Sterk waterafstotend
  • Langdurige werking
  • Milieuvriendelijk
  • Eenvoudig aan te brengen

Lees meer over hout impregneren →

Steigerhout behandelen, steigerhout impregneren voor na Woodseal Pro

Steigerhout wat aan de rechterzijde behandeld is met Woodseal Pro

Steigerhout eenvoudig verduurzamen met Woodseal Pro

Steigerhout impregneren is zeer eenvoudig. Het impregneermiddel wordt aangebracht met een kwast, verfroller of lage drukspuit.

De voorbereidingen die genomen moeten worden bestaan uit enkele simpele stappen. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Lees meer – voorbereiding impregneren beton steen en hout


woodseal pro - hout behandelen impregneren waterdicht maken, steigerhout waterdicht, steigerhout impregenerenWoodseal Pro

Woodseal Pro is een nieuwe generatie nano hout impregneermiddel, dat hout waterdicht en waterafstotend maakt. Het is een milieuvriendelijk oplossing en kan worden toegepast op alle soorten buitenhout.


Impregneren van steigerhout kun je makkelijk zelf!