Voordelen beton impregneren

beton impregneren, beton hydrofoberen, terraseal Pro, terras waterdicht makenBeton is een poreus materiaal dat gemakkelijk vloeistoffen absorbeert. In ons regenachtig klimaat zal het nat worden het betonnen oppervlak vervuilen en doen schilferen. Bovendien kunnen water, schimmels en algengroei het beton beschadigen en verkleuren.

Of je nu een mooi aangelegd betonnen terras of een betonvloer wilt beschermen en waterdicht maken. Er is altijd een geschikt middel om het beton waterdicht en vuilafstotend te maken. Hierdoor voorkom je waterschade en blijft het langer mooi.

Door impregneren blijft het beton er lang mooi uitzien en wordt het reinigen van beton makkelijker. Het gebruik van een beton impregneer (beton sealer) maakt het beton waterdicht.

Penetrerende beton impregneermiddelen

De penetrerende beton impregneermiddelen van GreenSeal Solutions zijn speciaal ontwikkeld om die in het beton door te dringen. Hierdoor creëren ze een sterke barrière die beschermt tegen vocht, water en schimmel en algen.

Impregneren van beton heeft een natuurlijke afwerking en veranderen het uiterlijk van het beton niet. Het beton behoudt het vermogen om te ademen na het impregneren. Hierdoor kan (waterdamp) nog steeds ontsnappen terwijl waterdruppels er niet in kunnen. Zodoende wordt het beton waterdicht

Lees hier meer over beton waterdicht maken →

Welk impregneermiddel heb je nodig voor beton

Waarmee je het beton impregneert is afhankelijk van de locatie van het beton en het beoogde gebruik. Zo kan je het beton met verschillende redenen en gewenste eindresultaten impregneren.

Beton waterdicht en/of waterafstotend maken

Je kan beton waterdicht maken om grondwater buiten te houden. Maar je kan beton ook waterdicht en waterafstotend maken tegen vervuiling en aangroei. Beton impregneren en hydrofoberen zijn veel gebruikte vormen van bescherming.

Reden voor beton impregneren

  1. Betonvloer impregneren als waterkering tegen water van buitenaf. (bv keldervloeren, muren, betonnen bak). Hiervoor gebruik je Hydrablock Pro
  2. Betonvloer waterdicht maken als bescherming van het oppervlak tegen water van bovenaf. (bv Terrassen en gevlinderde betonvloeren) hiervoor gebruik je Terraseal Pro
  3. Betonnen oppervlakken die beschermd moeten worden tegen olie, vet en water. (bv betonnen werkbladen – betonnen aanrechtbladen) hiervoor gebruik je Countertop Pro

Lees meer over de overeenkomsten en verschillen tussen beton impregneermiddelen →

terraseal pro, betonnen oprit impregneren, steen impregneren, natuursteen impregneren, impregneermiddel bestrating, impregneermiddel terras, terrassen impregneren, bestrating waterdicht maken, bestrating impregneren, betonnen terras impregneren
Hydrablock Pro, impregneer, impregneermiddel, beton impregneermiddel, beton impregneren
Countertop Pro, betonnen werkblad sealer, betonnen werkblad impregneermiddel, beton keukenblad impregneren, beton aanrechtblad sealer, beton aanrechtblad impregneermiddel, beton impregneren, beton impregneermiddel

Beton impregneren – toepassing voorbeelden

Toepassingen waar impregneren van beton veelvuldig wordt toegepast

Voordelen van beton impregneren

Het gebruik van onze kwaliteit beton impregneermiddelen zorgt voor langdurig mooi beton. Deze duurzame impregneer producten vormen een barrière in en op het betonoppervlak. Onze producten creëren een harde, langdurige slijtvaste en chemische weerstand. Ongeacht het type beton impregneer dat je nodig hebt.

Je zult enorm genieten van de voordelen van beton impregneren:

1. Beton impregneren remt schimmel en algengroei
Beton is poreus en neemt water of vocht op. Als beton niet helemaal droogt levert dit schimmelvorming op. Schimmel en meeldauw vormen zich op beton dat lang nat blijft.

Wanneer je het beton impregneert remt je schimmelgroei. Dit zorgt ervoor dat het beton er lang beter uitziet.

2. Verlengt de levensduur van het beton
Een gemiddeld betonnen oppervlak kan zo’n 25 tot 30 jaar meegaan. Zodra het scheurtjes of verkleuring vertoont moet je het eerder dan gepland repareren of vervangen. Impregneren verhoogt de duurzaamheid van beton.

3. Verhoogt de duurzaamheid van beton
Wanneer je buiten beton wordt blootgesteld aan harde elementen ontstaat er kalkaanslag, barsten en andere veelvoorkomende problemen. Door het aanbrengen van een impregneer neemt de duurzaamheid van het beton toe. Hierdoor worden mogelijke beschadigingen voorkomen.

Wilt je er zeker van zijn dat uw beton er geweldig uit blijft zien. Dan is impregneren zeker een goed idee.

4. Impregneren biedt bescherming
Er zijn verschillende dingen die het beton kunnen beschadigen. Het is essentieel om het beton te beschermen. Onze impregneermiddelen bieden bescherming tegen water, olie, vuil en organische aangroei.

5. Impregneermiddelen verbeteren de beton look
Beton verkleuring treedt op wanneer het wordt blootgesteld aan de elementen. Hierdoor ziet jouw beton er na verloop van tijd oud of groezelig uit. De impregneermiddelen zorgen voor behoud van het uiterlijk van het beton.

6. impregneren voegt waarde toe aan uw eigendom
Als het gaat om het huren, verkopen of kopen van je huis dan is vloerafwerking een van de belangrijke aspecten. Door impregneer op het beton aan te brengen blijft het er goed uitzien. Hierdoor neemt de waarde van je eigendom toe.

Conclusie voordelen beton impregneren

Penetrerende impregneermiddelen gaan langer mee dan verf of ander toplaag coatings. Overweeg om uw beton vandaag nog af te impregneren.

Het voorkomen en oplossen van vochtproblemen verhoogt de waarde van uw woning. Hierdoor verlaagt het de gezondheidsrisico’s van jezelf en je gezin.

Als het uw doel is om uw huis en materialen te beschermen tegen vlekken en vervuiling en zo verval te voorkomen. Dan is het impregneren met impregneermiddelen van professionele kwaliteit zeker verstandig. Impregneren doe je voor jarenlang plezier.