Terras reinigen, Tergeo Pro, Terras schoonmaken,

Terras schoonmaken

Terras schoonmaken stap voor stap

Ben je van plan je betonnen of stenen terrastegels schoon te maken dan ben je bij ons aan het juiste adres. In dit artikel gaan we stapsgewijs door het reinigingsproces. We bespreken hoe je het terras schoonmaakt met Tergeo Pro en hoe je je terrastegels schoonmaakt met een hogedruk reiniger.

 

Vraagt jij je af hoe je terrastegels het beste schoonmaakt? Wij hebben een uitgebreide handleiding samengesteld om je stapsgewijs te helpen je terras of terrastegels schoon te maken. Als je terras gereinigd is dan is het een goed idee om je terras daarna. direct te impregneren. Hierdoor zal het minder snel vies worden en wordt het schoonmaken een stuk makkelijker.

 

Benieuwd hoe je een terras kan impregneren? Lees hier dan meer informatie – Terrassen waterdicht maken door impregneren


Benodigd gereedschap voor het schoonmaken van je terras

Het mag logisch klinken maar bij het reinigen van een terras zijn de juiste materialen en goede voorbereiding het halve werk. Welk gereedschap je nodig hebt voor het schoonmaken van je terras hangt af van hoe je het gaat schoonmaken.

Basis gereedschap voor het reinigen:

 • Een emmer
 • Een harde schrobborstel (hoe groter, hoe beter)
 • (Warm) water
 • Terras reinigingsmiddel – Tergeo Pro bij normale  vervuiling
 • Terras reinigingsmiddel – Tergeo Power bij normale tot zware vervuiling

Terras reinigen met azijn of bleekmiddel

Azijn en bleekmiddel zijn zeker niet geschikt voor het reinigen van natuursteen. Het zijn agressieve reinigingsmiddelen en kunnen het oppervlak etsen. Terras schoonmaken doe je het best met speciale schoonmaakmiddelen met een neutrale pH waarde (pH 7) zoals de reiniger. Tergeo Pro.

 

Bleekmiddel en azijnzuur als reinigingsmiddel voor het schoonmaken van je terras, raden wij af aangezien dit slecht is voor de vegetatie en dieren. Ook huishoudazijn wordt vaak aangeraden. Dit werkt goed als reinigingsmiddel. Toch is uit studies gebleken dat dit wel degelijk slecht is voor de vegetatie en de bodem. 


Hoe je terras milieuvriendelijk schoonmaken

Keurmerk ecologisch verantwoorde vochtbestrijdingsmiddelen en impregneermiddelen voor hout beton en steenOnze reinigings- en impregneermiddelen zijn op milieuvriendelijke basis. Hierdoor is het te gebruiken op alle soorten natuursteen maar ook gemaakt steen zoals; beton, baksteen, etc. Deze handleiding bevat daarom alleen de natuurvriendelijke manier om je terras te onderhouden.


Tergeo Pro, beton reiniger, steen reiniger, beton schoonmaken, steen schoonmaken, voegen schoonmaken, terras reinigen, terras schoonmaken, badkamer schoonmaken

Terrastegels reinigen (zonder hogedrukreiniger) met Tergeo Pro

Niet alle mensen willen of hebben de faciliteiten om hun patio schoon te maken met bleekmiddel of hogedrukreinigers. Stappen voor het reinigen van terrassen, terrastegels en stenen terrassen zonder hogedrukreiniger.

 


Terras schoonmaken met professioneel schoonmaakmiddel

 

Stap 1: Verwijder onkruid

Terras schoonmaken, onkruid verwijderen, terras reinigen, terrastegels schoonmaken,

Onkruid zal altijd tussen de tegels wortels schieten en groeien. Zeker als je langere tijd het terras niet geborsteld heb.

Bij onkruid is het verstandig om deze constant te verwijderen zodra het de kop opsteekt. Zo voorkom je dat het zich nestelt en wortel gaat schieten tussen de terrastegels voegen.

Verwijder het onkruid zoveel mogelijk met wortel en al. Gebruik liever een onkruidkrabber dan een onkruidverdelger. Hiermee verwijder je relatief eenvoudig het meeste van de wortel.

 

Stap 2: Meng Tergeo Pro Cleaner met (lauw/warm) water

De eerste stap en de eenvoudigste manier om uw bestrating schoon te maken, is het eenvoudig afborstelen met water en Tergeo Pro zeep.

Voor het reinigen van tegels heb je vaak niet meer nodig. Tergeo Pro een professionele steen en beton reiniger. Tergeo Pro is een geconcentreerde pH neutraal alkalisch steen en beton reinigingsmiddel dat hier speciaal voor ontwikkeld is.

Tergeo Pro is veilig te gebruiken op beton, (bak)steen en natuursteen soorten. Het is een natuurvriendelijke sterk geconcentreerd schoonmaakmiddel.

 

Stap 3: Breng Tergeo Pro aan op het terras

De volgende stap is om het aan te brengen. Het beste is om dit in overzichtelijk gedeelten te doen. Laat de zeep inwerken maar laat het niet opdrogen. Hierdoor zal het vuil oplossen. Dit maakt het schoonmaken eenvoudiger.

Zie het doseringsadvies in de webwinkel of op de verpakking.

 

Stap 4: begin met schrobben van tuin en terras

Pak je harde borstel en begin met schrobben. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een schrobborstel (niet van plastic) met een lange bezemsteel te gebruiken.

Blijf borstelen totdat je ziet dat het vuil verwijderd is. Hier is soms wat inspanningen voor nodig. Nadat je het terras goed geschrobd heb spoel je het zeep weg met ruim water. Probeer planten en perken zoveel mogelijk te ontzien.

 

Tip: Regelmatig borstelen helpt tegen groene aanslag en om het ontkiemen van nieuwe zaden te voorkomen. Het zal ook kleinere onkruiden afbreken die net zijn ontkiemd.

 

Stap 5: Afspoelen met schoon water

Als je eenmaal tevreden bent spoel het terras dan goed na om het resultaten te kunnen zien. Nu is het terras weer schoon en als nieuw. Als dit niet het geval is, wacht dan een paar uur en herhaal het bovenstaande reinigingsproces.


Hoe je terras te reinigen met een hogedrukreiniger

Terras reinigen, Hogedruk spuit, Tegen reinigen, Tergeo pro

De hogedrukreiniger is een zeer handige en snelle manier om je terras schoon te maken. Hogedrukreinigers nemen het harde werk uit het reinigen.

Als je een terras onder hoge druk wilt reinigen dan heb je een hogedrukreiniger nodig. Als je Tergeo Pro kan toevoegen aan de hogedrukreiniger dan is dat een pre. Door het toevoegen zal je minder lang bezig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Met een hogedrukreiniger te werk gaan zal de terrastegels beschadigen. Door Tergeo Pro toe te voegen kan de hogedrukreiniger op een lagere stand gebruikt worden. Zo is er minder kans op schade aan de terrastegels.

 

Instellen hogedrukreiniger voor het reinigen van je terras

 1. Stel bij gebruik van de hogedrukreiniger het mondstuk af. Zodat het water waaiervormig wordt gespoten en niet in een enkele straal.
 2. Hou de lans in een hoek 45 graden ten opzichte van het lichaam.
 3. Spuit liever van links naar rechts ipv op en neer.

Terras schoongemaakt en dan… beschermen!

Zodra het terras weer schoon en fris oogt is dit het moment dat het terras op zijn kwetsbaarst is. De poriën van de ondergrond staan dan volledig open en zijn een doelwit voor vocht en micro organismen, zoals algen en atmosferische vervuiling. Deze schone staat van het terras is dus het uitgelezen moment om het terras te beschermen door te impregneren.

Terras beschermen door impregneren

Na het reinigen van het terras is dit het beste moment om het terras direct te beschermen door impregneren. Hierdoor worden de schonen poriën van de terrastegels beschermt tegen vocht en vuil. Gerbuik hiervoor het terras impregneermiddel “Terraseal Pro”, ontwikkeld met nanotechnologie en heeft mede daardoor een uitzonderlijk lange werking. Bekijk dit terras impregneermiddel in de webshop.


Tergeo Pro – Terras reiniger

Tergeo Pro is een professioneel beton, steen en metselwerk reiniger voor het verwijderen van zware vervuiling. 

Tergeo Pro, beton reiniger, steen reiniger, beton schoonmaken, steen schoonmaken, voegen schoonmaken, terras reinigen, terras schoonmaken, badkamer schoonmaken

Tergeo Pro is geschikt voor:

 • Vloeren en muren van beton
 • Terrassen en bestrating
 • Steen en metselwerk
 • Kozijnen

Het professioneel reinigen van een terras is nog nooit zo makkelijk geweest!