zelf waterdicht cement maken

Zelf waterdicht cement maken

Als we het over cement hebben bedoelen we eigenlijk cement, mortel of specie. Cementmortel droogt niet waterdicht op. In veel gevallen is het wel echter wel belangrijk dat het cement waterdicht is. Zelf waterdicht cement, specie, mortel maken is makkelijk te doen.

Hoe maak je cement waterdicht?

Met Hydramix Pro maakt u het cement waterdicht tijdens het aanmaken van de cementmortel. Zelf waterdicht cement / mortel maken wordt zo eenvoudig, goedkoop én het voorkomt toekomstige vochtproblemen met het beton.

 

Hydramix Pro maakt alle cement, mortel en specie permanent ‘door en door’ waterdicht.

Voordelen waterdicht cement maken

Waterdicht gemaakt cementmortel voorkomt waterindringing, vlekken en schade veroorzaakt door water. Het bijkomende voordeel van cement waterdicht maken met Hydramix Pro is dat het cement egaler droogt. Ook verhardt Hydramix Pro het cement én versnelt tevens het curing proces met zo’n 30%.

Waterdicht cement toepassingen

Waterdicht cement wordt toegepast bij het maken van cementmortel dat niet dikker hoeft te zijn als 1,5 tot 2 centimeter. Zoals bij de volgende klussen:

 • Het aanleggen van waterdichte dekvloeren of egalisatievloeren
  Zoals badkamervloeren, keukenvloeren, keldervloeren en garagevloeren.
 • Metselwerk
  Om de voegen tussen de stenen met waterdichte specie aan te brengen. Dit voorkomt dat optrekkend vocht zich door de stenen kan verplaatsen. Het waterdichte cement zal de watermigratie verhinderen.
 • Waterdicht voegwerk bij tegels
  Badkamers en keukens worden niet waterdicht door de tegels, maar door de voegen waterdicht te maken. Tegels op vloeren, en op plaatsen waar veel water komt, worden het liefst altijd gevoegd met voegmortel aangemaakt met Hydramix Pro, zodat het waterdicht opdroogt.
 • Pleisterwerk op muren en plafonds
  Waterdicht cement of gips pleister zorgt ervoor dat er geen vochtkringen op uw mooie afwerking kunnen komen. Hiermee worden de poriën, in de muren en het plafond (bijvoorbeeld in de badkamer) gedicht, zodat het vocht er niet intrekt en het pleisterwerk mooi blijft.
 • Aanleggen van vijvers en vijverranden
  Vijvers worden vaak van cement beton gemaakt. Beton is (zonder toevoeging van Hydramix) na het uitharden niet waterdicht en zal daarna een behandeling moeten ondergaan om waterdicht beton op te leveren. Vijvers die met waterdicht cementmortel worden gemaakt drogen direct waterdicht op.

Benodigdheden om zelf waterdicht cement te maken

 • Cement
  Gebruik een willekeurige goedkope cement mix zonder speciale toevoeging. Hydramix verbetert de kwaliteit van het gebruikte cement en geeft een prachtig eindresultaat.
 • Hydramix Pro
  Bij het mixen van het cement wordt Hydramix Pro toegevoegd in plaats van water. Tijdens het mengen kan gewoon water gebruikt worden om de juiste consistentie te verkrijgen.
 • Gereedschap
  Verder heeft u het gebruikelijk gereedschap nodig. Afhankelijk van de hoeveelheid die u wilt maken, gebruikt u een betonmolen of een boormachine om de cement mix en Hydramix te mengen.

Instructie om het cementmortel waterdicht te maken

zelf waterdicht cement maken - mixenHydramix Pro in plaats van water toevoegen aan het cement. Volg hierbij de aanwijzingen van de fabrikant op de verpakking op.

Voeg eerst een klein beetje toe aan het cement, om de cementmix vervolgens aan te kunnen vullen tot de gewenste dikte en consistentie ontstaat.

Voordelen van zelf cement waterdicht maken met Hydramix Pro

 • Cement wordt door en door waterdicht.
 • Permanent waterdichte voegen, vloeren of pleister.
 • Helpt vuil en organisch aanslag (alg, mos, etc.) te voorkomen.
 • Waterafstotend en oliewerend.
 • Lage kosten, hoog rendement.
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken.
 • Verdicht en verhardt het cement / beton.

Zelf waterdicht cement maken doet u eenvoudig en snel met Hydramix Pro.