voegen tegelvloer of muur waterdicht maken

Zelf voegen waterdicht maken

Voegen waterdicht maken is eenvoudig en snel zelf te doen. Voegen zijn poreus en dus vatbaar voor water, vuil en schimmels. Het zal water en andere vloeistoffen die erop komen absorberen. Lichtgekleurde voegen zien en dan ook snel lelijk uit.

Op vochtige (niet waterdichte) voegen zullen schimmels zich hechten, maar ook vuil zal in de voeg trekken. U kunt er niet omheen dat voegen behandeld moeten worden om ze schoon en vrij van schimmels te houden.

Voegen waterdicht maken met Hydrastop Pro

Voegen waterdicht gemaakt met Hydrastop Pro (een transparant steen impregneermiddel), zorgt ervoor dat de voegen bestand zijn tegen vocht en vervuiling. Hierdoor is er minder onderhoud nodig en hoeven de voegen minder vaak gereinigd worden.

voegen waterdicht maken behandeld onbehandeld

Voegen onbehandeld en behandeld

Voegen waterdicht maken met Hydrastop Pro, hoe werkt het?

Hydrastop Pro trekt in de voegen. Hierbij gaan de actieve nanomoleculen een reactie aan met het cement van de voeg. Hydrastop Pro vult op deze manier de capillaire poriën en legt een waterafstotende mono-moleculaire laag over de voeg.

Hiermee zorgt het impregneermiddel voor een effectief waterdicht en waterafstotend membraan in de voegen. Hydrastop creëert een hydrofoob oppervlak en laat het water in parels van de voegen aflopen.

Bekijk Hydrastop Pro →

Schimmels en algen op voegen

Door het waterdicht maken van voegen krijgen schimmels en algen geen kans meer om zich in de voegen te nestelen. Hierdoor wordt met waterdichte voegen voorkomen dat er zwarte vlekken en beschadigen ontstaan.

Het waterdicht maken van uw voegen vermindert het onderhoud aanzienlijk. Het zal u tijd en geld besparen, omdat de onderhouds- en reparatiekosten beduidend minder  zijn.

Dus reden genoeg om zo snel mogelijk uw voegen te beschermen door ze waterdicht te maken!


Benodigdheden om zelf voegen waterdicht te maken:

  • Kwast of plantenspuit
  • Bestaande voegen: Hydrastop Pro beton en cement impregneermiddel
  • Nog te maken voegen (met voegmortel): Hydramix Pro cement, mortel en specie impregneermiddel

Zelf voegen waterdicht maken in 3 eenvoudige stappen

Het zelf waterdicht maken van bestaande voegen bestaat uit 3 simpele stappen.

1. Voegen reinigen

voegen waterdicht maken reinigenVoegen reinigen kunt u met gewone huishoudmiddelen zoals; bleek, azijn of baking soda en een oude tandenborstel doen. Het kan, zeker als het grote oppervlakken betreft, een monnikenwerk zijn om uw voegen te reinigen. Maar het resultaat is zeer bevredigend.

Zorg ervoor dat de voegen van de vloer of muur schoon en droog zijn. En niet eerder behandeld zijn met een impregneermiddel, alvorens Hydrastop aan te brengen.

2. Aanbrengen van Hydrastop Pro impregneermiddel

  • Het aanbrengen van Hydrastop kunt u het beste met een kleine kwast of plantenspuit doen. Zorg ervoor dat de temperatuur tussen de 10°C en 25°C ligt.
  • Schud Hydrastop Pro goed en giet dit in een verfbakje of plantenspuit.
  • Breng Hydrastop systematisch aan op de voegen.
  • Verwijder gemorste Hydrastop direct met een zachte doek.

LET OP! Gemorst product op geglazuurde tegels direct verwijderen, dit kan witte vlekken veroorzaken!

3. Hydrastop impregneermiddel laten drogen

Laat de voegen minimaal 24 uur drogen. Na 24 uur zijn de voegen waterdicht en genoeg gedroogd om weer in gebruik te nemen.

LET OP! Voegen waterdicht maken hoeft u maar 1 keer te doen! Wanneer Hydrastop Pro op reeds behandelde en gedroogde voeg wordt aangebracht, zal dit witte vlekken geven.

Conclusie

Voegen waterdicht maken zorgt voor minder onderhoud en vervuiling. Waterdichte voegen voorkomt tevens toekomstige schade aan de ondergrond van de tegels.


Hydrastop Pro

hydrastop pro, voegen impregneermiddel, steen impregneermiddel, beton impregneermiddel, metselwerk waterafstotend maken, steen impregneren, gevel impregneren, gevel waterafstotend, gevel hydrofoberen, voegen waterdicht makenHydrastop Pro is een impregneermiddel om beton, steen en voegwerk, waterdicht en waterafstotend te maken. Naast de waterdichtende werking voorkomt Hydrastop de hechting van vuil en organisch materiaal zoals; mos, algen en schimmels.

 

Hydrastop Pro is 100% milieuvriendelijk en verlengt de levensduur van uw voegen aanzienlijk. Zeer makkelijk aan te brengen.

 


Voegen waterdicht maken kunt u makkelijk zelf!