betonnen bak waterdicht maken

Betonnen bak waterdicht maken

polEen betonnen bak waterdicht maken is makkelijk zelf te doen en biedt bescherming tegen vuil, algen, mos, water en schade door vorst.

Betonnen bak beschermen tegen schade en vuil

Betonnen bakken mogen duurzaam zijn maar een bak van beton is niet zomaar waterdicht. Beton is poreus en hierdoor gevoelig voor schade, zoals vries- en dooischade, veroorzaakt door het weer.

 

Door de capillaire werking van de poriën van het beton, zal water en vervuiling in het beton trekken en zelfs door het beton heen sijpelen.

 

Betonnen bakken waterdicht maken voorkomt deze schade. Een goed waterdicht gemaakte betonnen bak heeft als bijkomend voordeel dat organische aanslag zoals mos, algen en verkleuring (ontstaan door rottingsprocessen) geen grip meer hebben op het beton.

Hydrablock Pro beton impregneermiddel

Een bak van beton maak je waterdicht met Hydrablock Pro beton impregneermiddel. Hydrablock is een milieuvriendelijk en eenvoudig toe te passen impregneer oplossing, om de capillaire werking van het beton te stoppen. Hydrablock is onschadelijk voor mens en dier, en kan gebruikt worden in vijvers en waterbekkens.

betonnen bak waterdicht maken voorbeeld

Hoe maak ik een betonnen bak waterdicht?

Om een betonnen bak waterdicht te maken doorloop je eerst de basis stappen welke nodig zijn voor het impregneren. Het beton van de bak moet gecontroleerd worden op scheuren.

Haarscheurtjes tot 0.5 mm hoeven niet gerepareerd te worden. Hydrablock Pro zal deze haarscheuren repareren. Grotere scheuren en gaten moeten gevuld worden. De betonnen bak moet schoon zijn alvorens je de bak gaat impregneren.

Hydrablock Pro - beton sealer - beton impregneermiddel - beton impregneren waterdicht makenHydrablock Pro impregneermiddel aanbrengen op de betonnen bak

Het aanbrengen van het beton impregneermiddel is heel eenvoudig. Zodra de betonnen bak schoon en droog is kan er begonnen worden met het waterdicht maken van het beton. Het beton impregneermiddel aanbrengen doe je – afhankelijk van het oppervlak – met een kwast, verfroller of lage drukspuit.

Penetratie en droogtijd

Hydrablock Pro trekt diep in de betonbak en maakt het beton van binnenuit volledig waterdicht. Na het aanbrengen van 2 lagen Hydrablock laat je de betonnen bak 48 uur drogen. Hierna kan de nu waterdichte betonnen bak weer in gebruik genomen worden en is het beton permanent waterdicht.

Betonnen bak waterdicht maken? Behandel ook de buitenkant!

Hoewel de bak alleen aan de binnenkant waterdicht gemaakt hoeft te worden, is het aan te raden om de buitenkant ook te impregneren. Dit zorgt ervoor dat het beton schoon en vrij van algen en schimmels blijft.

beton waterafstotend maken Hydrastop maakt alle steen en beton waterafstotend en waterdicht. Hydrastop voor gevels

Maak de buitenkant van de betonnen bak waterafstotend!

Voor de behandeling van de buitenkant van betonnen bakken, is het het mooist om de bak waterafstotend te maken. Hiermee zal het water er in parels vanaf lopen en blijft de betonnen bak schoon.
Om beton waterafstotend te maken gebruik je Hydrastop Pro impregneermiddel.

 

betonnen bak waterdikeldervloer waterdicht maken met beton impregneer sealer

Duidelijk zichtbaar hydrofoob oppervlak

Hydrastop Pro – waterafstotende bescherming.

Hydrastop Pro creëert een hydrofoob oppervlak en is hiermee een onzichtbare bescherming tegen water.

Conclusie

Een betonnen bak waterdicht maken is eenvoudig, permanent en voorkomt een hoop onderhoud. Maak je vijver, betonnen buiten bak, betonnen plantenbak, waterloop, terras en alle betonnen decoratieve tuinmeubels, permanent waterdicht met Hydrastop Pro.

Lees meer over Hydrablock Pro →