schutting impregneren Woodseal Pro

Schutting impregneren – behandelen – waterdicht maken

Waarom schutting impregneren

Water is de grootste vijand van uw schutting. Het absorberen en verdampen van water veroorzaakt dat uw schutting uitzet en krimpt. Dit leidt tot schade aan het oppervlak en tast de integriteit van uw schutting aan. Hierdoor zal het hout gaan rotten.

Door water migratie in het hout zal het houtrot proces aanzienlijk versnellen. Dit voorkom je door hout te impregneren

Hout wat buiten gebruikt wordt, zoals schuttingen, tuinhuisjes en schuren moeten tegen de weersinvloeden beschermd worden. Dit doe je het liefst met een waterafstotend hout impregneermiddel.

Waarom waterafstotend impregneren?

schutting impregneren tegen houtrot verval

Hout impregneren met een waterafstotend impregneermiddel heeft vele voordelen. Het maakt het hout waterdicht. Zodoende voorkomt het water-indringing en zorgt ervoor dat vervuiling zich niet kan hechten aan het oppervlak.

Tevens helpt het organische aangroei te voorkomen. Voorkomt het kromtrekken en schilferen van de houten planken. Hierdoor zal de schutting er lang mooi uit blijven zien. Hout impregneren met hout impregneermiddelen dat waterafstotend maakt is altijd een goed idee.

Hout geïmpregneerd schutting gaat tot wel 3x langer mee. Dat scheelt al snel tien jaar!

Waarmee schutting impregneren /schutting waterdicht maken

Uw houten schutting langdurig, transparant en op milieuvriendelijk manier tegen water, algen en houtrot impregneren? dan is Woodseal Pro de oplossing. Dit hout impregneermiddel heeft een natuurlijke uitstraling.

Wat is Woodseal Pro?

Woodseal Pro is een gebruiksklaar hout impregneermiddel met een hoog indringend vermogen. Woodseal Pro is kleur- en geurloos en 100% milieuvriendelijk.

Dit nano impregneermiddel maakt schuttingen waterafstotend. Het helpt tevens organische aangroei en vuil aanslag te voorkomen en heeft een langdurige werking

Voordelen schutting impregneren met Woodseal Pro

• Het hout blijft lang mooi
• Voorkomt vroegtijdig houtrot en kromtrekken
• Makkelijk te reinigen en vuil-afstotend
• Helpt organisch vervuiling te voorkomen
• Schutting gaat tot wel 3x langer mee
• Minder reparatie en onderhoud

Wat doet Woodseal Pro voor de houten schutting

Woodseal Pro hout impregneermiddel is specifiek ontwikkeld voor hout en geeft een sterk parelend effect. Het biedt duurzame bescherming tegen water, zelfs na jaren van verwering. Schuttingen behandeld met Woodseal Pro nemen significant minder water op dan onbehandeld hout. Deze wateropname blijft extreem laag, zelfs na meer dan 10.000 uur verwering.

Impregneren helpt bij het behoud en herstel van de schutting

Bij een oudere schutting herstelt Woodseal, tijdens het impregneren, het uiterlijk van de schutting. Hierdoor zal een schutting – geïmpregneerd met Woodseal – er weer mooi uitzien. Een behandelde schutting blijft jaren mooi.

Schutting impregneren met uitzonderlijk lange bescherming

Deze houten schutting werd 12 jaar blootgesteld aan slijtage door weer, wind en regen.

schutting impregneren behandeld onbehandeld

Schutting is aan linkerzijde geïmpregneerd met Woodseal Pro

Het onbehandelde gedeelte van de schutting (rechts) is in deze tijd uitgegroeid tot een zeer open oppervlak. Hierdoor dringt het water onmiddellijk in het hout. Het geïmpregneerde deel van de schutting (links) is behandeld met Woodseal. Het hout is nog steeds beschermd door het waterafstotend effect van de nano impregneer formule.

woodseal hout impregneermiddel - parelend effectSchutting impregneren met parelend effect

Dankzij het uitzonderlijke parelende effect van Woodseal Pro, loopt vuil en water van de schutting af. Dit komt doordat Woodseal Pro, nano impregneermiddel ontwikkeld is met nano techniek. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat u de schutting de best mogelijke bescherming heeft. Hout gaat uitzonderlijk lang mee na een behandeling.

Meer informatie Woodseal Pro

Meer informatie over Woodseal Pro →
Bekijk Woodseal Pro in de winkel →

Download de Woodseal Pro productfolder →

 

Met Woodseal Pro is een schutting impregneren eenvoudig en snel gedaan. U heeft er gegarandeerd jarenlang plezier van.